Yopper
Ik zie een Duitse herder die heel alert is. Die graag wil werken. Ik zie hem ook afstand nemen bij het werk. Hij loopt niet permanent aan de voet maar mag ook zijn eigen initiatieven ontplooien. Mag bij de baas vandaan. Het is dus niet louter appèl dat hij doet. Hij doet meer. Ik zie een lekker open dier met een grote will to please. Baas en hond zijn goed op elkaar ingespeeld.
Yopper werkt volgens het IPO principe dat bestaat uit speuren, appèl en manwerk. Dus hij voert inderdaad oefeningen uit aan de voet, doch ook op afstand. Het is een heel blije hond die voor alles in is en vaak te goed wil luisteren. Als hij aan de baas merkt dat hij de fout ingaat, gaat hij zelf zoeken hoe het dan wel moet.

Ik zie Yopper balanceren, trappen lopen, er wordt veel van hem gevraagd. Pakwerk. Schoten, Ja die hoor ik. Deze doen zeer aan zijn oren.
Het balanceren en trappen lopen, zou kunnen worden vertaald in de hoge klimschutting.

Dit betekent dat er veel met hem wordt gedaan in verschillende omstandigheden. Niet alleen op de training is hij actief, ook daarbuiten worden er allerlei dingen met hem ondernomen.
Hij gaat inderdaad vaak mee naar de "4x4" autoterreinen waar hij lekker kan klimmen, graven en lopen. Ook rent hij iedere dag achter zijn bal, iets waar hij heel gek op is. Soms gaan we ook fietsen.

Hij snuffelt, hij zoekt iets. Speuren. Ik zie hem een zwarte portemonnee oprapen. Ik zie hem ook een brokje knabbelen. Speuren vindt hij leuk. Hij heeft een goede neus en kan echt de moeilijkste sporen uitlopen. Ik zie hem spelen met een blauwe en een rode bal.
Klopt helemaal, een van de speurstukken is een deel van een zwart leren portemonnee en soms lag er als beloning wel eens een brokje. Hij heeft inderdaad een rode en blauwe bal!!

Ik word ook af en toe moe als ik met Yopper praat. Slaapt hij veel of valt hij snel in slaap? Dat ook hij soms zomaar weg is? Dat hij in een droomwereld leeft?
Klopt, hij slaapt heel graag en veel. Als hij ’s ochtends uit zijn bench komt, vleit hij zich zelf onmiddellijk aan onze voeten en slaapt weer lekker verder. Hij heeft twee jaar lang meegekund naar kantoor omdat hij daar de hele dag onder het bureau lag te slapen. De pret kwam ’s avonds wel.

Ik heb een zware blaf. Ik heb ook een goed gehoor. Iedereen moet horen dat ik de boel bewaak. Ik ben erg op de baas. Ik mag dan ook niemand binnen laten. Toch voel ik me daar onzeker over. Wat gebeurt er als er echt iemand binnenkomt? Ik weet niet of ik dat wel aankan. Ik houd van mensen dus ik ben bang dat ik ze niks kan doen. Ik reageer op het kleinste geluid.
Inderdaad blaft Yopper zeer veel. Echter als dan bijvoorbeeld de postbode de oprit opkwam, had hij zoiets moet ik hier nu voor blaffen? Dat is een mens! Hij heeft zich daar nu wel iets overheen gezet. Niet het blaffen hoor, dat krijgen we hem nog niet echt afgeleerd.

Ik zie witte tegels in de hal?
Deze liggen in de badkamer grenzend aan de hal.

Er staat een staande kapstok
Neen

De ingang is op het noorden, de tuin op het zuiden. We kunnen ver kijken. Het huis is niet direct aan de straat. Het staat verder van de weg af dan de huizen van de buren.
Is helemaal correct.

Ik zie geitjes in de buurt. Geitjes achter schapengaas. Geitjes en bokjes die een klimtoestel hebben. De geitjes zijn erg op zichzelf en hebben niet de behoefte om naar het hek te komen. Ik zie kleine kinderen bij de geitjes.
Op de dijk naast ons huis lopen geiten, schapen en ganzen. Inderdaad achter schapengaas. Geen klimtoren of kinderen in de buurt. Dieren komen inderdaad niet snel naar het hek, als Yopper erbij is. Hij is nogal aan de grote kant en enthousiast.

Ik zie hem buiten zijn maatje begroeten (reu). Deze reu kiest er zelf voor om buiten te blijven. Yopper zou liever hebben dat hij ook binnenkwam. Hij vindt het nu zielig voor hem. Hij is alleen. Yopper is bij de roedel.
Buiten zit inderdaad nog een reu. Ze kunnen van begin af aan goed met elkaar opschieten. Deze reu zou het inderdaad binnen niet meer kunnen wennen, dit is hij niet gewend en is al 10 jaar. Kan me wel iets voorstellen dat Yopper het zielig vindt, want hij is zelf een regelrechte knuffelhond en ligt graag met zijn kop op je schoot.

Ik zie een open trap naar boven, vanuit de hal.
Klopt

Donkere plavuizen in de gang.
Nee, doch wel in de keuken

Het is een huis van ca 20 jaar oud degelijk gebouwd.
Het betreft een in 1990 geheel verbouwde woning.

Kleur auto: grijs metallic, station
Hier moest ik wel om lachen, opscheppen kan een hond dus ook. Ik heb inderdaad een grijs metallic kleurig auto, een Nissan Micra, dus hij heeft het model wel een beetje opgerekt.

Spelen met andere honden? Ik moet ze niet.
Klopt, hij zal er zelf niet naar kijken, doch ze moeten niet naar hem toekomen want dan is de eerste klap een daalder waard. Dan draait hij om als een blad aan de boom en herken je in niets de lieve enthousiaste hond die hij normaal iedere minuut van de dag is.

Ik zie een kat waarmee hij goede maatjes is. Die krult haar staart om hem heen. Yopper is wat log en onbehouwen maar de kat heeft daar geen problemen mee.
Onze rode kater is inderdaad goede vriendjes met hem. In het begin als de kat hem wilde begroeten, sprong hij op en wilde spelen. Nu heeft hij geleerd gewoon te blijven liggen of staan. Als deze kat binnenkomt is zijn eerste gang naar Yopper om hem te begroeten.

Een andere kat zie ik zich verstoppen voor Yopper. Juist omdat hij zo onbenullig kan zijn.
Klopt ook, dit is onze lieve aansteller, gaat altijd onder tafeltjes zitten of op een plek hoog. Buiten verstopt hij zich tussen het gras, om vanachter ineens op te springen en een welgemikte mep tegen de staart van onze honden te geven. Is hij echter chagrijnig, berg je dan maar want dan krijgt onze Yopper gewoon een enorme dreun op zijn kop. Geen enkel probleem want Yopper slaat dan gewoon terug, want hij denkt dat de kat wil spelen en past zich gewoon aan aan de regels.

Ik zie een witte keuken. Ik zie veel groen om het huis heen. Een recent aangelegd tuin met liguster in een cirkel.
Inderdaad een witte keuken en veel groen. Een liguster is er ook alhoewel die gewoon in rechte rijen staan. Een recent aangelegde tuin…. tja wat moet ik hiervan zeggen. Het is een bestaande tuin, die gewoon ieder jaar wordt aangepast, planten weg, planten erbij.