Lucas
Lucas is een enorme goeierd. Soms ziet hij iets waarvan hij van slag raakt, dan tolt hij om zijn eigen as aan de riem. Dat is zijn manier van uiting geven dat er iets niet klopt.
Lucas is inderdaad een hele goeierd, het rondtollen om zijn as gebeurt regelmatig.

Ik wil graag alleen met Sandra wandelen. Lekker spelen, gewoon even het idee krijgen dat ik haar voor mij alleen heb. Samen weer die oude band terugkrijgen. We hebben het heel bijzonder gehad samen.
Die tijd die Lucas bedoelt, mis ik ook heel erg. We waren een 2-eenheid. Altijd samen, veel dingen samen ondernomen.

Organen: luchtwegen. Wordt Lucas een beetje kortademig?
Ja sinds kort inderdaad. Tijdens het balspel laat hij dat niet merken, hij vind het te leuk!! Maar tijdens de uitlaatronde merk ik het sinds kort.

Organen: darmen. Er is iets met zijn darmen. Misschien dagelijks een theelepel olijfolie door zijn voer. Het lijkt wel of hij last heeft van een trage stoelgang. De peristaltische beweging van de darmen is niet vloeiend.
Hij is wel heel gevoelig op de darmen. Maar poept soms inderdaad moeizaam.

Waarom gedraag je je soms zo vreemd? Wat doe je dan?

Soms trek ik mijn lip op tegen een andere hond of tegen andere mensen.
Dit klopt. Binnenshuis doet hij het ook af en toe tegen Buddy, en dan soms met een uitval naar Buddy, en naar Demi deed hij het ook, best wel gemeen naar haar grommen.

Kroelen vind ik ook heerlijk. Leg dan lekker mijn kop op Sandra’s schoot. Geeft zij mij een kus op mijn neus. Heerlijk dat contact samen.
Ja dit klopt, voelt heel fijn om zo eens lekker met hem te knuffelen.

Soms mag ik ook op de bank. Deze is donker en van leer.
Klopt, is een donkergroen leren bankstel. Hij mag dan van mij zo half op mij liggen en dan lekker knuffelen, zalig vind ik dat en hij dus ook blijkbaar.

Heb soms last van mijn linkervoorknie. Daar knakt het af en toe. [Oude blessure?]
Dat zou misschien heel goed kunnen. Hij heeft twee keer over een behoorlijke smakkerd gemaakt. 1e keer was toen hij een jaar of 3 was, tijdens de behendigheid dat hij zo tegen een hindernis opliep omdat hij zonodig mij constant in de gaten moest houden. 2e keer is hij gestruikeld over een metalen gemeentehekje, zo'n 3 jaar geleden. Beide keren mee bij de dierenarts geweest maar konden niets vinden. Zou alleen een verstuiking zijn. Maar het verklaart dus wel, waarom hij dus regelmatig linksvoor kreupelt.

Soms heb ik zo'n pijn, alsof mijn rug indeukt. Dan word ik misselijk van de pijn.
Hij loopt dan ook met een doorgezakte rug, dus dat is dan de reden. Pijn hoort niet in zijn leven.

Ik weet niet wanneer je met hem gesproken heb, maar sinds zaterdag zit Lucas ook op de medicijnen voor zijn zware epilepsieaanvallen, waar hij ook wat misselijk op kan zijn/worden. De dosering moet nog ingesteld worden.