Kwartel
Kwartel, haar naam doet vermoeden dat ze doof is. Haar oren voelen echter heel gevoelig aan.
In het begin dachten we dat ze doof was.

Het lijkt mij een recht-toe-recht-aan kat. Piewie zindt haar niet. Piewie heeft meerdere karakters. Is in Kwartels ogen niet betrouwbaar. Laat de ene keer de ene kant van zichzelf zien (de zwarte kant) en de andere keer de andere kant (de gekleurde). Daar houdt Kwartel niet van. Het is recht of krom, leuk of niet leuk. Heel specifiek is ze daarin. Zelf is ze ook heel symmetrisch. Heel betrouwbaar vindt ze zichzelf. Bij Piewie weet ze niet welke kant ze te zien krijgt.
Als Piewie ergens ligt, blijft Kwartel vaak staan, en staren ze elkaar een tijdje aan. Je ziet Piewie dan heel zenuwachtig worden. Meestal vliegt Kwartel Piewie dan aan, en Piewie vlucht dan naar buiten. (wat ik erg sneu vind) Meestal probeer ik Kwartel dan af te leiden, of ergens anders mee naar toe te nemen, maar dan gaat ze toch altijd weer naar Piewie.
Soms kijken ze elkaar aan, en dan gaat het wel goed.

Ik hou van alles op tijd. Op tijd eten, op tijd slapen, ik ben een kat van de klok.
Ja dat klopt wel, als ze mij hoort opstaan, dan komt ze naar de badkamer, en dan kletsen we wat. Ze wacht dan tot ik klaar ben met douchen, en dan gaan we samen naar de slaapkamer. Dan eist ze een knuffel, en wacht dan tot ik klaar ben met aankleden. Dan gaan we weer terug naar de badkamer, om tanden te poetsen, haren kammen etc. Zij moet dan altijd wat drinken uit de kraan van de wasbak, en daarna gaan we met tweeen naar beneden, krijgt ze eten, en dan gaan we de honden uitlaten.

Ze blijft maar praten, wil graag bij me blijven, blijft maar kwekken. Heeft ze ergens haar zinnen op gezet, dan gaat het ook gebeuren. Deze aandacht is voor haar en ze gaat 'm ook benutten.
Ze kan inderdaad haar zin doordringen, en blijft net zolang miauwen tot ze haar zin heeft.