Frey
Frey vind het allemaal wel best. Hij voelt zich thuis bij jullie. Hoeft echt niet weg, geen enkele behoefte aan. Frey is een gemakkelijke kat. Vindt alles wel goed. Heeft katten zien komen en gaan. Het is een stabiele kat. Is niet zomaar van zijn stuk te brengen. Is de stabiele factor in de kattenhuishouding. Heeft geen ernstige dingen meegemaakt en als hij dat wel heeft, is hij daar erg laconiek over. Frey is een kat die in elk huishouden op zijn plaats is. Hij heeft een stevige basis. Wat hij fijn vindt: hij vindt het gezellig als het hele spul in de huiskamer is. Iedereen thuis, kacheltje aan, lekker naar de vlammen kijken, lekker ervoor liggen tot-ie bijna smelt. Kan het ook goed vinden met de honden. Hij loopt ook met je op als je naar buiten gaat. Zegt je in feite gedag als je met de auto weggaat.

Hij heeft last van de linkerkant van zijn schedel. Trekt een beetje naar zijn gehoorgang. Oorontsteking? Hij klaagt daar wat over. Mauwt klagerig.

Klopt eigenlijk precies, ik had zelf ook al zoŽn soort beeld van hem, hij vindt het heel gezellig om bij me te liggen of te zitten. Als ik lees, gaat hij bovenop mijn boek zitten, als ik zit te schrijven, komt hij naast me liggen. Ik kan eigenlijk niet gaan zitten zonder dat hij het in de gaten heeft, en op mijn schoot springt. Ik ben blij dat hij het bij ons erg naar zijn zin heeft. Hij loopt inderdaad mee als ik naar buiten ga. Als ik dan terug kom, zit hij vaak nog buiten te wachten, en loopt dan weer mee naar binnen. Wat betreft zijn linkerkant van zijn schedel, en gehoorgang, daar heb ik nog eens goed naar gekeken, maar kan daar niets aan ontdekken. Hij is wel twee weken geleden geopereerd, toen is er een gezwel in zijn mond weggehaald, bij zijn kiezen aan de linkerkant.