Frenk
[Op het moment dat ik met Frenk praat, weet ik niet dat hij een paar maanden eerder is overleden. Op de een of andere manier krijg ik hier dus geen seintje over.]

Frenk wil wel met mij praten. Het is een echte lobbes. Loopt traag. Hij lacht van herkenning als ik zeg dat ik namens Carola kom. Hij vindt het fijn van je te horen.

Frenk moest ik helaas in november laten inslapen.

Hij had het goed bij jullie, maar er is wel iets.

Geestelijk: hij voelde zich verdrukt. Kwam niet tot zijn recht. Werd overruled door een andere kat. Reu Davy nam het dan voor hem op.
Hij had soms wel een aanvaring met een van de katten, maar dat is op mij nooit overgekomen dat hij dat zo erg vervelend vond. Met Davy was hij echte maatjes. Frenk lag elke avond bovenop hem, of hij lag tussen zijn voorpoten onder zijn kin te trappelen of te vlokken.

Lichamelijk: er is iets met zijn neus, reukvermogen of luchtwegen.
Hij had de laatste weken last van zijn luchtwegen, Hij had hartproblemen, en omdat zijn hart het niet meer goed aankon, hield hij heel veel vocht vast, waardoor zijn luchtwegen dicht werden gedrukt Hij kreeg wel vochtafdrijvers, maar die hielpen niet voldoende.

Rest buitenkant: okay.

Achterhand: verlammingsverschijnselen. Als gevolg van blaasproblemen, nierbekkenontsteking? Hij heeft daar wel snerpende pijn gehad.

Zijn nieren functioneerden dus ook niet goed meer, en ik moest daarom regelmatig dweilen Dat vond ik niet erg, maar wel dat hij het zo benauwd had, elke inspanning koste hem zoveel. Hij kon echt niet meer beter worden, het zou alleen nog maar slechter gaan, en daarom hebben we besloten hem te laten inslapen.